Zoom image | View original size
This project is designed for Lens Magazine, located in 1958 Industrial Avenue in Beijing, as their head office and event place. The building was built in 1958 and served as a warehouse of Transportation Department of Beijing Commercial Storage Company. The Large span pitched roof, supported by wood trusses and iron joints, is a typical warehouse typology in 1950s and indicates an aesthetic of structural purification. As restoration project mainly interprets the strength of time by reconciling the old and new. The design strategy intends to present the trace of time through spatial sequence and materials. The new plan rearranged the interior with spatial diversity and flexibility. The dark steel panel, due to its mottling surface and straightness, is integrated with the original site specific and brings a new life. View more View full description
Share Share