Zoom image | View original size
The site is located on a quiet street with old houses, tall trees, lime and honeysuckle perfume, not far from Cotroceni Palace. The rear limit of the property is south and is bordered by a park with tall trees showing the silhouette of the Military Academy. The project is an attempt to address issues that are important to us: how can we compensate (at a small scale) the increasing shortage of green areas in Bucharest and the relationship between the interior/private space and the exterior/collective space. We tried to keep the building typologically and morphologically true to the surrounding space: residential neighborhood characterized by small streets with narrow plots. The aim of the project was an "alive" house able to offer visual, tactile and olfactory sensations, with garden - terraces and "tree tenants", with trellises for climbing plants and supports for caprifolium flowers. In time, all the above might form "live bio-skin structures", acting as cooling devices. View more View full description
Share Share