Zoom image | View original size
The village of Xing is located on the central level of the Songyin River. The region is important for the cultivation of sugarcane and the production of brown sugar, which is also the village’s primary source of income. The new community building is located on the edge of the village, at the transition to fields used for agriculture, and replaces private workrooms, which no longer satisfied technical requirements. It consists of several building elements, which accommodate different functions and are connected to each other by corridors. The completely transparent ground floor links the work zones to the fields and the neighbouring village structure. The main room with the ovens is, however, actively used for sugar production only in the three winter months between October and December. It was therefore important to design the building in such a way that the village community can use it for other activities. Older inhabitants meet there during the day for tea, and films are shown or the local puppet theatre gives performances in the evening. The building has therefore given rise to a new sociocultural life, which assists in defining its identity anew. View more View full description
Share Share