Zoom image | View original size
The brief was to design a new home on the site of the previous- lost in the Christchurch Earthquakes. A home that could house the client's large art collection and desires to challenge local architectural conventions. The result is a cabinet of curiosities, housing her collections, archiving the lineage of the site, and referencing local and international architecture. A Home for art, art as Home. Composed of gable pavilions with a gold-clad box balanced above, the space between forms a central gallery and circulation. A collection of painted characters shade this space digitized as perforated steel screens. Pavilions are compartmentalized into a series of living scales, from the large kitchen dining space to the reclusive homage room. Reinterpreted parameters of lost spaces, previous stud height, the glazed dining roof and excerpts of colonial language set the tone for the new form. View more View full description
Share Share