Zoom image | View original size
This is a project to reinvigorate the space of an old hospital and assist the vulnerable teenagers to regrow. This old hospital with 70 years of history is now the important rejuvenating base for the old residents in Sanxia and it will become the life skills training venue for local vulnerable and highly attention-required students in the future. Meanwhile, it will also be a place for factory tours and as the internship store. The strategy for its space development is based on how to connect the future applications and the framework of the building. We tried to show our respect to the old but reborn space to make it with new leaves on an old tree so the features of the original ward rooms are kept and maximized. • dots in a roomThe original columns of the ward rooms were also the supports of the framework now. Columns are just like the lining points of the space. The original ward room columns arrayed to form a trend and a dimension so the application of the space was well defined and became the important flow of an old space. The design was embedded with a new structural system, V dots, to reflect the lining points of the primary structure. It’s the structure, it’s the partition, it’s the inner window, it’s the furniture, it’s the exhibition booth and light fixture. The newly defined space will bring new systems in and expand for new lives to transform the hospital ward rooms to be the charity shops. The central walkway of the ward rooms now become the central service station and production rooms to take care everyone surrounded. View more View full description
Share Share