Zoom image | View original size
ConceptThe symmetrical structure is inspired by the extraordinary quality of the Renaissance proportions of the courtyard of Ca' Granda and plays with the fundamental elements of Renaissance style: Symmetry, proportion, and geometry. The project explores the potential of the material presence of wood in a non-typical “building” environment as a structure that should transmit a spatial experience. The installation reflects our studio thoughts about future spaces: sustainability (wood as material), structure and spatial emotions.  Three separate wings gradually changing in height by simply stacking and rotating different lengths of wood sticks (1.600, form a pyramid-like ensemble.  Visitors are invited to enter and explore the cave-like installation. The perforated structure filters light and evokes a playful game of light and shadow. It forms three openings, one serves as the entrance and the other two provide views towards the courtyard of the university and other installations. View more View full description
Share Share