Zoom image | View original size
The project consists of the renovation of the old painter Pierre Lemaire's studio (1920-2007), in order to create a minimalist loft in the heart of Paris. The entire existing interior design and the slab was demolished, only the load-bearing walls and the roof were preserved. It is originally a large volume in openspace in which the client wants to create a housing necessarily involving the partitioning of spaces. However, neither the client nor the architect are willing to sacrifice the spatial quality of the workshop. The project consists in revealing the entire volume by the demolition of the ceilings and household many holes in the internal partitions so that at any point of the housing can perceive the entire volume and thus retain the feeling of space. The light floods this beautiful volume with its large glass façade (10 linear meters) and generous roof windows. In order to amplify the sense of space the project presents little variation of color and materials. View more View full description
Share Share