Zoom image | View original size
In the Historic Center of Porto, an opportunity appears to develop a contemporary dwelling capable of being urbanistically integrated into the morphology of the city. Owned by the same owners as the next-door building, the project was thought out in a way that could create new spaces for extending their own dwelling, as well as adding two new studios. The challenge was to create a building that would adapt to the accentuated gap of the vacant lot located in Rua da Vitória, one of the oldest streets in the city, and to take advantage of the privileged view of the urban landscape of this World Heritage Site. The building follows the alignment of the neighboring constructions and the street, and adapts to the morphology of the land taking advantage of the difference of levels to build two floors below the street level. In total there are four floors, two floors above the street, aligned by the edges of the roof of the neighboring buildings, maintaining the existing urban profile. View more View full description
Share Share