Zoom image | View original size
A roof turned into a slab garden Belonging to the third generation of the same family, this house in the city of Sao Paulo was renovated to receive the new residents, a young couple and their dog. The overly compartmentalized spaces with low lighting and low ceiling did not meet expectations. In order to adapt the house to the contemporary way of living, the old structure was demolished and only the masonry walls were maintained, which are made of solid brick and had a structural function. After the demolition, the urban plot measuring 4x24 meters was occupied with the new program which was divided into three levels: ground floor, upper and garden cover. On the ground floor the interpretation of the spatial organization is clear, the dialogue between the kitchen, living room, garden, barbecue is frank, free of vertical closures. View more View full description
Share Share