Zoom image | View original size
The RAMOS House refers to the Case Study Houses (CSH) program in the mid-40's. It is projected on a very particular site with a practically triangular shape. One of the sides of the triangle was taken to move the house parallel to that axis; this decision was reached to take advantage of the south orientation and the green views, turning their back on the adjoining areas. The house is developed on three levels.The basement level leads to parking and services taking advantage of the unevenness between one side of the triangular site and the other, leaving these under the house and garden. In the first level are the social areas; living room, kitchen room, kitchen, at the same level as the garden, being able to appreciate practically all the spaces the garden. The second level is where the bedrooms are. the level is a volume resting on its ends, giving an apparent lightness to the front façade. All this level has views to the garden and to the outside of the site, appreciating a very wooded area, as well as having a large terrace. View more View full description
Share Share