Zoom image | View original size
The project was to demolish a single-family dwelling and build another one in its place in the center of V. N. de Famalicão. The proposal is on a triangular urban plot of land covering an area of 940.80 m2. The topography includes a 7.60 m slope down from west to east, so the elevations in the corner converge with those on the surrounding roads. The building on the site was of poor quality. Everything was demolished apart from the garage, below the elevation of the patio with level access from the road at the lower level. The surrounding walls also held back the earth, below the street level to the west and above street level to the east. The house has a 367.20 m2 footprint and a gross area of 408.90 m2 on two floors. Floor 0 is 99.30 m2 and it was rehabilitated and expanded, preserving the garage, entrance, vertical access and storage area. Floor 1, at the level of the interior of the plot, is 309.60 m2, and this is where the main structure of the house is – service area, social zone and reserved zone (bedrooms). View more View full description
Share Share