Zoom image | View original size
The new office is situated in the lower garden of McGarry-Moons current home and studio, the award-winning Fallahogey House. Modelled to resemble the small agricultural metal sheds that abound in the rural locality, the office mirrors vernacular architecture, without mimicking it. Whilst the corten-clad exterior appears seamless and restrained, the interior reveals a surprising play in levels, serving several functions within a small area. Not only is the building to become the new office, it is also a garage for the nearby house, and is to be able to provide in the future a level access bedroom and shower room, for relatives with mobility issues. The office is accessed via a perforated corten steel bridge, passing through the existing apple trees. Inside, the birch plywood glulam structure is left exposed and forms shelving, drawers and cupboards. The structure has been designed around the dimensions of a plywood sheet and will be fabricated off-site, ready for a quick assembly. View more View full description
Share Share