Zoom image | View original size
Hotel Plesnik is a boutique family hotel found in the heart of a nature park, boasting a tradition spanning over eighty years. Its exceptional location at the end of a glacial valley offers an unforgettable view of the majestic peaks of the Kamnik-Savinja Alps. As Logarska Valley is claimed by many to be one of the most beautiful valleys in Europe, the amazing view of this natural wonder was the obvious choice for one of the leading motifs in the renovation of the hotel's wellness centre. Much of the space of the pre-existing wellness centre in the partially cut-in basement of the building was originally taken up by a small, organically shaped pool which opened onto a tanning deck directly in front of the building. To recover the space needed for new programmes, the pool was in part replaced by a large whirlpool, while a section of the former pool shell closer to the view of the valley was repurposed as a sunken circular resting area featuring a fireplace. The sun deck has been extended with a natural swimming pool, which makes up for and expands on the deleted interior water surface, while the reflection in the water further accents the beautiful view. View more View full description
Share Share