Zoom image | View original size
dongqi Architects designed the Hauser & Wirth Publishers’ pop-up bookshop located within Modern Eye, the art space of Modern Media Group in central Shanghai. The pavilion is assembled in the 3-story-high space facing the main entrance to communicate the ethos of Hauser & Wirth by showcasing H&W publications, selected artist products and the story of the Hauser & Wirth gallery and farm in Somerset, England. The pavilion with sloped roof takes its inspiration from the the Granary Shed - a traditional English grain store which sits elevated by Staddle stones at the Hauser & Wirth gallery in Somerset, England. Traditionally used to store grain reaped from the land, and to protect it from the elements, the Granary Shed concept at Modern Eye has been reinterpreted.  To echo the grain stores’ simple shape and form within the bookstore space, on the one side array oak columns while mirror-finished stainless steel columns on the other side. The columns rise up to 3.5 metre high and then tilt as sloped roof until interposing with each other on the rooftop.  View more View full description
Share Share