Zoom image | View original size
Located on a granite outcrop of the scarp, this small project is a restrained piece of contemporary design, a steel and glass box. This site (near Darlington on the Perth Darling Range), required careful consideration of the placement of the architectural solution within the natural environment. The brief called for garden room and kitchen extension, plus interior and exterior renovation works that built upon the bones of an existing late 1970’s dwelling on the site. The original building, largely of masonry (brown brick with concrete floors), offered good thermal mass qualities, but was inward looking and with generally low ceilings. The architectural solution was to extend north into the bush and allow for breakout spaces for outside living to occur either side. The glass frames a view of the vegetation and rocks beyond, and establishes a relationship between the house and landscape setting that previously did not exist. An external bench seat in cement finish forms the garden edge. The design opens out towards the weather, the owners are at once transported deep into the landscape itself. In the morning and evening surrounded by birdlife with the sounds of insects at dusk. View more View full description
Share Share