Zoom image | View original size
The Observatory rises above a labyrinth of canals, salt marshes and small islands that punctuate the landscape of the lagoon. The building serves as a welcome centre for the Natural Park’s visitors, who search for the biodiversity of the Vouga River’s estuary. The building is positioned near the cost line. The up and down of the tides submerges part of the building’s base, allowing direct access from its interior to small boats that take the visitors off to the lagoon.  Inside, one can find an exhibition area and an auditorium, offering a panorama of the surrounding landscape. Through four huge and deep windows, visitors will experience four glimpses over the territory: the serenity of the lagoon's water plan, the rippling vegetation growing at the dikes, the slow movement of the sky and the profile of the city. View more View full description
Share Share