Zoom image | View original size
Joyful House is a fun and brightly coloured addition to a weatherboard worker’s cottage on the outskirts of Geelong. With the arrival of their third child, our clients asked us to open the rear of their house to provide a variety of light-filled spaces for their energetic young family. Our intervention retains original bedrooms, adding new services and a multifunctional living room that opens onto the generous back garden. The addition contrasts in colour and form to the original cottage and surrounding streetscape, a black-clad counterpoint to white weatherboard. The roof structure, ceiling and upper walls of the living room are dipped in Dulux Joyful. Careful window placement helps this bright yellow canopy bounce sunlight into every nook and cranny. A translucent fibreglass roof over the deck helps pour in even more daylight, and feels like an outdoor extension to the living room. The steeply sloping roof gives height to the living functions downstairs and makes room for a cheeky mezzanine retreat above. View more View full description
Share Share