Zoom image | View original size
In a composition of volumes and plans, the building fits between openings and closings, respecting the functional needs of the family and the natural characteristics of the surroundings. The main functions of the house are concentrated on a single plan, providing a single floor house aspect, sharing abundant lighting and ventilation integrated by a central pool. The upper and lower floor contain spaces of sporadic and private use. The volumetric configuration and position of the building on the site reflect the intention of the family to receive friends and maintain privacy, allied to the best use of natural energies technique, capturing morning sunlight and dominant ventilation. The wood that gives its name to the house was thought from the beginning, and it nature is highlighted in details on the facade, floors, ceiling and indoor finishing materials, balancing thermal and beauty aspects. View more View full description
Share Share