the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Mexico
  5. bgp arquitectura
  6. 2017
  7. VV House / bgp arquitectura

VV House / bgp arquitectura

  • 11:00 - 7 December, 2017
VV House / bgp arquitectura
VV House / bgp arquitectura, © Jaime Navarro
© Jaime Navarro

© Jaime Navarro © Jaime Navarro © Jaime Navarro © Jaime Navarro + 19

  • Architects

  • Location

    Ciudad de México, Mexico
  • Author Architects

    Bernardo Gómez-Pimienta, Luis Enrique Mendoza, Jesús Morones, Rafael Gamo
  • Area

    414.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

  • Collaborators

    Loreto Lara, Carolina Inostroza
  • Structure

    Colinas de Buen, Saturnino Hernández
  • Mechanical Engineering

    Arturo Guerra
  • Contractor

    Jesús Cabral
  • Screens

    Val y Val, Juan Carlos del Val
  • Computer Model

    Loreto Lara, Carolina Inostroza
  • Site Area

    317 m²
  • More Specs Less Specs
© Jaime Navarro
© Jaime Navarro

Text description provided by the architects. The project is located in a suburb in the south of Mexico City, surrounded by houses trying to stand out from the environment, by their colour, textures and sloped roofs covered with tiles. To take the advantage of the excessive slope of the terrain, the design proposes most of the program below the street level. Leaving a low rise building façade with a green roof covered with medicinal vegetation.

© Jaime Navarro
© Jaime Navarro
© Jaime Navarro
© Jaime Navarro

Leaving the garage and main entrance in the frontal restriction of the site, the access to the house is through a bridge that arrives at a structural core surrounded by the stair, descending to the social areas with a glass façade providing natural light to the inside; below there are bedrooms connected with the garden. The master bedroom is over the social area under the green roof.

Longitudinal Section
Longitudinal Section

The sustainable design collects and manages rainwater, reduces pollutants in the air, and improves the temperature in the house. Concrete, glass and vegetation are articulated to give a successful solution to a singular project that neutralizes itself in a complex environment.

© Jaime Navarro
© Jaime Navarro

View the complete gallery

About this office
Cite: "VV House / bgp arquitectura" 07 Dec 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/884978/vv-house-bgp-arquitectura/> ISSN 0719-8884
© Jaime Navarro

VV 住宅,与城市土地隔绝 / bgp arquitectura

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.