All
Projects
Products
Events
Competitions

The People's Station / People's Architecture Office

The People's Station / People's Architecture Office
Bird-eye view. © Rui Zhu
Bird-eye view. © Rui Zhu

Windows. Image Courtesy of PAO Bird-eye view. © Rui Zhu People's Canopy. Image Courtesy of PAO Windows. Image Courtesy of PAO + 47

Yantai, China
  • Architects Authors of this architecture project People’s Architecture Office
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2017
Bird-eye view. © Rui Zhu
Bird-eye view. © Rui Zhu

Text description provided by the architects. The People's Station is a cultural center designed to reinvigorate the sleepy Kwan-Yen district of Yantai. The building is situated just beyond the edge of the business district. With large open entryways, semi-outdoor areas and sections lifted above the ground, the building acts as a nexus that invites visitors to explore the historic core of the city.

Windows. Image Courtesy of PAO
Windows. Image Courtesy of PAO
Exhibition space. Image Courtesy of PAO
Exhibition space. Image Courtesy of PAO

The project followed an unusually tight schedule. With the use of our proprietary prefabricated system, the People’s Station was conceived and built in a total of three months.

Axonometric
Axonometric

The interior of the People’s Station features a large events hall that is flooded with natural light from pyramidal clearstory windows floating above. The exhibition space expands upwards and diagonally towards the staggered second and third floors where visitors will find a Lounge, a Bookstore, and a Cinema. Outdoor terraces on each level offer elevated views of surrounding historic buildings and the ocean that lies just beyond.

Terraces. © Rui Zhu
Terraces. © Rui Zhu

On the ground floor are portable appendages that, when attached, increase the building’s footprint in an accordion-like manner, extending the building’s range of uses. These vehicles, a People’s Canopy and several Tricycle Houses, can also easily collapse and detach from the People’s Station. They can be cycled to other locations as cultural satellites to host activities in hard-to-reach areas in larger Yantai.

1F Plan
1F Plan
2F Plan
2F Plan
Section
Section

The inaugural event at the People’s Station is a retrospective exhibition of our design work, and is titled Mass Interventions. The building itself is an accumulation of the most exemplary projects created by People’s Architecture Office over the past seven years including the People’s Canopy, the Plugin Prefabricated System, and the Tricycle House. The complex is designed to be a vibrant addition to the larger social fabric of the city of Yantai, actively engaging with its citizens.

Exterior. Image Courtesy of PAO
Exterior. Image Courtesy of PAO

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Yantai, Shandong, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The People's Station / People's Architecture Office" [众空间 / 众建筑] 05 Dec 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/884806/the-peoples-station-peoples-architecture-office/> ISSN 0719-8884
Windows. Image Courtesy of PAO

众介入、众空间——以人为本的“众建筑”

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.