Zoom image | View original size
Far from the noise and stress of the capital, this home is located in a closed community on the outskits of Buenos Aires.Situated next to a lagoon, this home aimed to satisfy the client needs and life style. Their profession linked to art was very important, the house had to be a piece of art, along with being functional and simple. The atypical functionality of the house is the result of the client’s desire to give autonomy to their kids. Therefore, kids and adult’s worlds are clearly divided. The volumes of the house can be resumed to two overlapped boxes with carefully curated openings on the front façade. Opposite to this, the back façade opens completely towards the lagoon. These boxes rest on a semi-underground level deeply anchored in the terrain. Different open terraces to overlook the distant lagoons surrounding the house where the result of this volumetric composition. View more View full description
Share Share