Zoom image | View original size
In Elche, Alicante, this detached-single family house was built bearing a minimalistic and sculptural soul. The Villa ZüV- was designed and managed by Tomás Amat Architectural Studio, Pablo Belda + Tomás Amat. The Studio was able to find a solution to the complex and highly demanding project that sought to achieve both privacy and quality for a couple with two children who had from the beginning a very clear idea of ​​what their new home should contemplate and convey, that being simplicity, elegance and functionality. This was the result. The villa is built on 590m2 of the 1000m2 lot, in a consolidated residential neighbourhood of the city surrounded by houses on three of its sides. As the architects indicate, the project "footprint within the plot was defined based on the regulatory limitations of the area and the orientation of the main facade". These two factors " also influenced the definition and articulation of the house into three longitudinal volumes that give it a fragmented image, each section a different part of the needs program". View more View full description
Share Share