Zoom image | View original size
Architects were assigned to design a corner villa in an urban finished civil work. In here, series of apartments were finished civil work and sold many years ago. Many of them have not been used and damaged by years when the urbanization is ahead of the need of people. The villa overlooks a wide space with an extensive view and a large meadow. From the inside of villa, one can see the whole of Western view - the main hot direction of Vietnam climate. Requirements for architects including the use for a family with 2 children with a modern life style, extension space will take all advantage of the view, be able to prevent high temperature by direct light from Western as well as keep security because of low population density here. The design is discussed with a simple and condensed cube but still keep the harmony with the whole architecture around. It is easy to see the villa far from the meadow.  A large pent-roof is designed round the first floor to shade the sun for inside space. The above pent-roof will be a big balcony where can seat to sight the meadow every morning. View more View full description
Share Share