Zoom image | View original size
The project foresees the opportunity to use reinterpretation as a consistent creative tool. By mimicking orientation strategy and a very simple functional diagram, the new construction relinks to the notion of history and accustomed-living behavior patterns. Open space allows direct sunlight to enter from the south side, east and west side are offset inner plot, so the only north side is at the property line. The idea is to transit from a 2,754 sq.ft. Old construction to a 1,937 sq.ft. one, mainly same program, roughly different space quality experience. Weather analysis helps us to decide various key features: Mexico City climate plays a very important role since 70% of the days per year can be used for outdoor living. The main living-dining area can be completely open into the deck terrace making the relatively small indoor space larger. View more View full description
Share Share