Zoom image | View original size
The project site is situated between the existing Émile Legault School and Raymond Bourque Arena, both of which are horizontal in form and neutral in character. For this project, it thus became vital for the design of new sports complex to create a visual and physical link between the Marcel Laurin Park (to the north of the site), and the projected green band that will run along Thimens Boulevard. The sculptural nature of the project creates a strong link between these two natural elements in the urban fabric. Two angular objects — one prismatic, white and diaphanous, the other darker and stretched horizontally — embrace the specific programmatic functions of the project but simultaneously transcend these, inviting users and passersby from the boulevard, while serving as a signal for the passage toward the park beyond. View more View full description
Share Share