Zoom image | View original size
This project is an apartment house in Tokyo, facing a canal. There are the owner rooms on 4th floor, and rental rooms and one small cafe below is from the ground floor to the 4th floor. It was required to be an environmentally symbiotic building that utilize the surrounding natural energy at the maximum. Form made by Day-light: This site have not good sunlight condition because, it is near the trunk road in Tokyo and the high rise buildings have been built along it in recent years. We studied the form to minimize solar radiation in summer and maximize it in winter, in the location that can get sunlight from only east and west side. Form made by Wind: The prevailing wind is blowing on the site. We studied the form to take the south wind at the maximum in the summer and defending the north wind in the winter. Based on the analysis by CFD, we designed the organic plan that creates wind passage. View more View full description
Share Share