Zoom image | View original size
The project of the house is a very specific and at the same time unique challenge for an architect. Each line sketched by the designer is a reflection of the Investors dreams. In the case of this house project, the Metaforma Group was able to cooperate with clients from a very beginning of the investment process to the finishing point that was the interior design. The comprehensive approach to the topic has created a consistent whole. Thanks to the established mutual trust, the architects have been able to both respond to the needs of the Investors and convince them to open up to more modern solutions. The house is located in the landscape park protection zone. The closeness of nature has prompted designers to create a geometric solid outside of wood-like elements. The body of the building consists of two intersecting cubes. The living area is located in the larger one, the garage and the gym in the smaller one. Natural conditions determine the shape of a block. The best lighting of the building, despite unfavorable layout of the plot, was a very important aspect. Thanks to the irregular wall configuration of the building, there is more sunlight in the rooms and the one-storey part of the terrace furtherly isolates the private zone from the street. View more View full description
Share Share