Zoom image | View original size
This modular design developed by the students of the Department of Architecture Sciences at Ryerson University proposes a public space to sit and relax that works as an extension of the walkway, appropriating and giving a new meaning to the parking spaces in the streets of Toronto.  The project, with a natural wave form, is built by a series of Accoya wood modules, which allow easy storage, reuse, and reconfiguration.  From the architects. As Toronto continues to transform, so too has its streets. Increased demand for pedestrian-friendly neighborhoods has sparked the creativity of city planners and designers alike to think outside the box. As a result, spaces that have traditionally been allotted for automobile parking can now take on a whole new meaning. Ultimately, this has led to the concept of a Parklet: a public amenity that incorporates seating to act as an extension of the walkway.  View more View full description
Share Share