Zoom image | View original size
The cylinder house is designed to fit between the trees of a wooded lot near Lyon, France. For this house, the plan is based on a juxtaposition of a simple element, a cylinder. This cylinder can be opened, semi-open, closed, whatever its disposition it participates in the delimitation of space. It is an open plan, with the cylinder pieces as posts. There is a play of height offset on the cylinders to also provide a delimitation by the height of the ceilings. There are no corridors in this house nor windows marked, everything is traffic and everything is open to the outside. The furniture marks space, but its movement can reinvent the house. The plan is not fixed, to follow the evolution of the lives of these occupants. From the outside, the facades undulate, and receive the shades never frank, there are no faces. View more View full description
Share Share