Zoom image | View original size
This shop-top-housing project is located on a small back lane in a Heritage Conservation Area in Sydney’s inner-west bustling suburb of Glebe. The new building makes maximum use of the available small site of only 92sqm by extending to all boundaries and pushing the private open space up to the top. The house draws inspiration from previous centuries european architecture translated into modern details. Internal split levels allow the exterior facade to be broken up and stepped to create a small scale appearance suitable for its location. The zinc roofing is wrapped around as standing-seam wall cladding to the upper floors, while the bottom level dark painted brick grounds the building in its setting. At street level the self-contained studio with its own kitchen and bathroom provides the opportunity to be rented out separately or live above your own workplace. A 4 meter high ceiling and minimalist material palette of brick and off-form concrete  creates an unobtrusive space waiting to be occupied by a creative person View more View full description
Share Share