Zoom image | View original size
This building is a small construction that takes on a universal meaning; creating a relationship between the DNA of a place and its future and represents a contemporary interpretation of the historical values of a place. The project site lies in the area of urban expansion at the limit of the countryside, north of the historical centre of the village of Preonzo in the Italian speaking part of Switzerland. This rich Alpine context is dotted by traditional stone volumes, where animals were once housed on the ground floor and families lived above and are testament to the history of this once farming community. Our original building was one of these vernacular volumes. Recognising the significance of preserving the historical memory, the design retains this original modest volume (now the full height living room) and respects its scale. The client's need for a larger habitable space resulted in the addition of two new volumes that work in dialogue with the existing in terms of their character and scale, creating a new equilibrium generated from the historical context but interpreted with a contemporary language. View more View full description
Share Share