Hydropower Plant Ragn d'Err / Vincenzo Cangemi Architectes

Hydropower Plant Ragn d'Err / Vincenzo Cangemi Architectes

Hydropower Plant Ragn d'Err / Vincenzo Cangemi Architectes - ForestHydropower Plant Ragn d'Err / Vincenzo Cangemi Architectes - Beam, SteelHydropower Plant Ragn d'Err / Vincenzo Cangemi Architectes - Fence, FacadeHydropower Plant Ragn d'Err / Vincenzo Cangemi Architectes - Image 5 of 11Hydropower Plant Ragn d'Err / Vincenzo Cangemi Architectes - More Images+ 6

Tinizong-Rona, Switzerland
  • Collaborators : Urs Meng, Franziska Furger, Jan Horvath, Daniel Stokic
  • Client : BKW, Bern
  • Architect In Charge : Vincenzo Cangemi
  • City : Tinizong-Rona
  • Country : Switzerland
More SpecsLess Specs
Hydropower Plant Ragn d'Err / Vincenzo Cangemi Architectes - Forest
© Ralph Feiner

Text description provided by the architects. The Mulegn Powerplant is located approximately in the middle of the flat stretch of the Ragn d'Err stream between the Kantonsstrasse and the inflow into the Gelgia river, on the northern side of the stream. Access to the building is via the main road running parallel to Ragn d'Err stream. The building is designed so that it is as safe as possible in the event of flood.

Hydropower Plant Ragn d'Err / Vincenzo Cangemi Architectes - Fence, Facade
© Ralph Feiner

The floor plan is an elongated rectangle with a width of 11.30 m and a length of 23.50 m. The roof is designed with 2 different pitches in the longitudinal direction and heights of approx 5.0 and 11.0 meters. The base and the roof are realized so to follow the surrounding terrain slope. The supporting structure is made of concrete, also visible from the outside. The building is acousting insulated and clad by a wooden planking.

Ground Floor Plan
Hydropower Plant Ragn d'Err / Vincenzo Cangemi Architectes - Beam, Steel
© Ralph Feiner
Longitudinal Section

The inside is illuminated by natural light seeping in through the wooden planks which at the same time protect from the heat. The roof is covered with cement stone slabs. The only opening is the two-door large access gate. This opens to the south, thus opposite to the village Tinizong, in order to keep the noise pollution as low as possible. The Powerplant has been designed to integrate at best with the surrounding landscape.

Hydropower Plant Ragn d'Err / Vincenzo Cangemi Architectes - Forest
© Ralph Feiner

Thanks to the high engine heat, during the winter operating period the building shall be heated only to avoid the temperature to go as low as 6 ° C.

Cross-Section

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Tinizong-Rona, Switzerland

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Hydropower Plant Ragn d'Err / Vincenzo Cangemi Architectes" 24 Jul 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/876358/hydropower-plant-ragn-derr-vincenzo-cangemi-architectes> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.