Zoom image | View original size
Architecture for all! This project of a home for a retired couple was born from research on financial optimisation through rationalisation and radicalisation of the design. At 1250 € pre-tax per square meter for the residential area, the project places itself in the financial reality of the demand and the offer of the manufacturers of individual houses in France. The plan and the cross sections are based on a rational 1 by 1 meter grid: measuring 9 by 9 meters on the ground floor and 9 by 4 meters on the first floor. The "generosities" are precisely selected and distributed: height and light for the living areas (living room, mezzanine) and reasonable volumes for the more intimate areas (bedroom, bathroom, kitchen). The living areas are connected: the kitchen to the living/dining room, the terrace to the garden. This layout allows the space to expand towards the outside and reinforces the feeling of openness. The ground floor level is also entirely accessible to people with reduced mobility and offers a complete living area, if required. View more View full description
Share Share