Zoom image | View original size
The Music Box Residence was designed around the intimate and communal qualities of music and family. Situated along a steep sloping site on the outskirts of Portland, the Music Box Residence rises up to capture and accentuate magnificent views of the Portland cityscape and the Cascade Range beyond. In order to create acoustically separate spaces for the two musicians to practice and teach, the home was split into two distinct sides. The home’s entry bridge leads directly onto the second story of the home, accenting the vertical move from the adjacent street. A glass volume bridges the two sides and serves as a communal gathering space. On the lowest level, the percussion room is placed against the hill. The husband, a timpanist in the Oregon Symphony, required a large space for a wide array of boisterous percussion instruments. On the main level, screened behind the exterior bamboo garden, sits the piano studio where the wife’s students come to learn and play. View more View full description
Share Share