Zoom image | View original size
Second homes are about creating an oasis from the hectic pace of urban city life. A site blessed with vegetation and seasonal lake provided the perfect setting for this project. At the entrance were a clump of trees that provided for a grand entry and also created just the necessary buffer for the house from the Main Street. The driveway snaked its way past the canopy of trees to the entrance/arrival court where you are received by a curved stone wall. Designing in tropics is about creating the right balance of open and closed spaces. The sun and other elements can be unforgiving in these conditions. The house has been designed in clusters of the program held together with a strong circulation spine with the most of the facilities addressing the pool in the center of the house. The living dining pavilion is a glass box which has a deck extension onto the pool on one side and private lawn on the other side bound by the arrival court curved stone wall. This court is further enhanced with a water body fed by a gargoyle that emerges from the curved wall. View more View full description
Share Share