Zoom image | View original size
Background As part of the development of the Northern Link in Stockholm, &Rundquist has designed two ventilation towers, located in different areas within the National City Park in Stockholm, one at Frescati and another in Värtan. Their function is to ventilate the air from Northern Link’s traffic tunnel and to reduce the emission levels at its entrances. Being placed within the National City Park, the towers’ design in relation to the park environment is very important. Concept, Material and Geometry The towers are made in wood in order to relate to the park environment while challenging preconceptions about how technological functions are usually designed. The idea of using a natural and site adapted material like wood throughout, and not just as a cladding material, has great symbolic value for the Northern Link project. View more View full description
Share Share