Zoom image | View original size
The new Herningsholm Vocational School asserts itself as an independent building in an existing campus cluster of educational buildings. The school is designed inside-out - with a focus on the creation of optimal learning and study environments - as well as outside-in, in relation to the surrounding context where welcoming urban spaces provide possibilities for outdoor work and teaching. The building takes into account that our behavior and thinking is shaped by the physical environment we are in. The form of the learning environment – the architecture – has a significant impact on the student’s daily learning processes, and is therefore designed for modern and democratic principles. The building is an angular layout that brings together three building volumes under a sloping roof, which in scale responds to the surroundings by dropping from three floors furthest south to two floors in the far north. The angular building creates three new outdoor urban and learning spaces in conjunction with the neighboring buildings: The Plaza, the study garden and a front garden. View more View full description
Share Share