Zoom image | View original size
The « South Coast of Landes » house is located between the marine lake and the sea on a dune planted with pine trees and cork oaks. In fact, this is the transformation of an existing house of which we’ve kept only its built-in basement in the slope of the site. The new construction made in wood and steel, to be as light as possible, leans on a concrete slab of distribution built on top of the existing basement. The square plan organizes the living room, the open kitchen and two bedrooms around a patio. The two floors communicate via a central staircase. The planted roof is accessible from the patio by another staircase  The square is emphasized by a gallery surmounted by a protective overhanging porch roof which is surrounding the whole house. The gallery is embellished with sliding trellises. View more View full description
Share Share