Zoom image | View original size
A beautiful plot with endless views... but unfortunately next to a truckers company. How to make the most of these two contradictory influences?Our concept: we placed a narrow, long and tall house on the far right of the parcel. The property itself acts as a screen to cover up the unsightly, noisy neighbour on the right. The right side of the house has a blind facade, while the other side opens freely towards a large, sunny garden, where there is little evidence left of the fleet and accompanying roar. Or how everything falls into place by an atypical choice of implantation and volume ...The head of the lengthy volume contains the garage and is closed towards the street. Above lie the children's rooms, here the volume got a shift towards the left and a large window. This way, the children can marvel to the vista from their beds. Bonus: it gives a nice dynamic to the front elevation.The back end of the volume is cut at an angle and fully glazed. Doing so, the living room maximally enjoys the best part of the panorama.The shape of the house that thus naturally arose from the conditions, is strong in its simplicity. View more View full description
Share Share