All
Projects
Products
Events
Competitions

Residential Building in St Sulpice / Lacroix Chessex

Residential Building in St Sulpice / Lacroix Chessex

© Toniatuh Ambrosetti © Toniatuh Ambrosetti © Toniatuh Ambrosetti © Toniatuh Ambrosetti + 31

Apartments  · 
Saint Sulpice, Switzerland
  • Architects Authors of this architecture project Lacroix Chessex
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2016
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Barro & Cie, Claude Favre, Pizzera Poletti
  • Lead Architects

    Simon Chessex, Hiéronyme Lacroix
  • Unit

    m2
  • Collaborators

    Grégoire Martin, Ludovic Durand, Ana Sá, Celia Laserna, Sofia Gaspar, Andrea Pellacani
More Specs Less Specs
© Toniatuh Ambrosetti
© Toniatuh Ambrosetti

Text description provided by the architects. This residential building is the third project executed by Lacroix Chessex on Bochet street in St Sulpice village (Switzerland), between House Guignet and Villa Sabbatini. The building is composed of six residential appartments in co-ownership and can be thought of an addition of two single houses - two parallelepiped rectangles with their ridges - out of which a clover with straight edges would have been cut. One leaflet faces the north on the road side, where the entrance is situated, the other two face the south-east and the south-west.

© Joël Tettamanti
© Joël Tettamanti

Each three floors is divided into two parts from the north to the south and is composed of two appartments of 4.5 rooms (3 bedrooms, 2 bathrooms, 1 kitchen opened on the living room, 1 veranda and 1 balcony). The spaces are accommodated in symmetry with the staircase situated in the center. Each appartment includes a wooden veranda on the South which allows the outdoor spaces to literally enter into the interior ones. The balconies have been conceived similarly at the south (on the south side) whereas the bedrooms are all oriented towards the west and the east. The main entrance, the kitchen, the dining and living rooms create all together a wide and complexe range of perspectives, with openings up to 180 degrees and with two floors in height for the appartments of the second floor.

© Toniatuh Ambrosetti
© Toniatuh Ambrosetti
Second Floor Plan
Second Floor Plan
© Toniatuh Ambrosetti
© Toniatuh Ambrosetti

The various materials used for these appartments give a rather rough but warm atmosphere and invite for a longer stay: the wood in the bedroom floors, a stone floor in the living spaces, a concrete ceiling and white walls.

© Toniatuh Ambrosetti
© Toniatuh Ambrosetti

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Saint Sulpice, Switzerland

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Residential Building in St Sulpice / Lacroix Chessex" 11 Jul 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/874702/residential-building-in-st-sulpice-lacroix-chessex/> ISSN 0719-8884
© Toniatuh Ambrosetti

三个面,全方位观赏建筑周边景观 St Sulpice 住宅大楼 / Lacroix Chessex

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.