Zoom image | View original size
João's House is a renovation project for a small house located in the old part of the city of Porto, close to the Douro River. It is a traditional XIX century ground floor building with walls made with stone, and a wooden roof structure covered with tiles. It was once used as a bakery that served the local population who were mostly fishermen.  The project transforms the bakery into a two floor house distributing the social spaces on the groundfloor and the private spaces on the upperfloor. There is a mid level between the two floors to open a small pátio that brings light to the client’s musical studio. The social space on the ground floor - living room and kitchen - is fisically divided, and visually United, by a piece of furniture that works simultaneously as a Bookshelf and a cupboard, as it can be accessed through it’s glass sliding frames from both sides. So you can have books in one shelf and ktichen stuff in another. It also filters light in a very subtle way.  View more View full description
Share Share