Zoom image | View original size
S+J House is located in the seaside neighborhood Costa Esmeralda, a private development 13 km north of the city of Pinamar and four hours away from Buenos Aires city. Despite being almost plain, the plot of land slopes softly towards its back. As the Studio proposed to preserve the lot’s dense pine grove, only the trees on the construction site were removed in order to build the house. The client, a group of two families, requested a house that could lodge both at the same time and that could be rented out. The commission consisted of a recreation house built entirely out of exposed concrete, with minimalist interior spaces and little maintenance requirements. The brief included two en suite bedrooms with their own closets and two cabin-like minimum rooms sharing a bathroom. So as to make the social area the most important place in the house, an external expansion was requested. Also, the client asked for a closed space for beach vehicles and a semi covered area parking lot. Special emphasis was laid on the need to establish a fluid relation between the inner spaces and the exterior, which would allow a closer experience of the forest. View more View full description
Share Share