Zoom image | View original size
The project is situated in in the Coyoacán neighborhood of Mexico City. It consists of the modification and intervention of a house built in the 1970s. The proposal focuses on adapting the architectural concept that was no longer able to meet the needs of its new inhabitants.   Modification One of the primary targets was admitting daylight into all interior spaces and improving the visual connection between the house and its immediate surroundings. The garden is dominated by a more than 80 years old peppercorn tree that is framed on two sides by the building. The original building structure had windows with false arches and thick wooden frames. Both have been changed and the new, rectangular steel frames offer a better view and general transparency on the ground floor level. The necessity of constructing a new cistern in the garden was taken as a pretext to create a surface of water on top of the container, serving as a mirror for the crown of the adjoining peppercorn tree and to cool down the air flowing through the garden. View more View full description
Share Share