Zoom image | View original size
Captain’s House locates on the southeast end of Huangqi Peninsula, Fujian Province. The damp and erosive nature of seaside caused the unsafety of the existing structure and large-area water leakage during over 20 years of use, which, of course, become the main design issues to be addressed. Furthermore, the captain hopes to add a third floor to the existing structure which can accommodate their current lifestyle. Our design work starts with the study of structural reinforcement. After a series of careful comparisons, we decide to add a layer of 12cm concrete wall to the original brick masonry walls. This strategy brings us extra potential to make a better quality of space. Layout The intervention of the new concrete wall allows us to re-manipulate the layout to some extent. Both of the original bathrooms at the first floor and the second floor are moved from the sea-viewing side to the side close to the neighbour, so that the living room, dining room and master bedroom get not only better view but also more natural light and fresh air. View more View full description
Share Share