Zoom image | View original size
Kidron village consists of large agricultural estates, is situated on a plain turf in which the size of the plots dictates large distances between the various residential houses. Olive vineyards are the main component on the land on which the Aloni family house was designed and built. The idea was to design a "connector" between the front and the back vineyards. In order to do so, the house was placed in morphological correspondence to the olive trees, with the olive rows parallel and perpendicular to the front of the house together. The house is a composition of space in which volume takes a central role – this system has allowed to create a gateway which is the passage axis between the front and back lot. In the corner of the main space, there is a case-study of an Art Installation, in corporation with the students Elior ben Shitrit & Inabar Avramov from the "The College of Management – Innovation Design School".  View more View full description
Share Share