Zoom image | View original size
Apple has always demonstrated its immense appreciation for design, whether in the hands of the customer or in the manner through which they present their products in store. Located uniquely within the Palo Alto Shopping Center, this pavilion respects the expectations of the brand while introducing new and evolutionary ways to reinterpret 13 years of tradition. It doesn’t take long to recognize the brand—the transparent glass extending prominently from floor to ceiling, the soft stainless steel shimmering below the canopy upon approach, the warm stone anchoring the pavilion within its context, and the apple glowing white in anticipation of entry. At the heart of the customer experience is the product, and for that reason, the space is designed around their display. However, in this location the customer experience begins before they even walk through the door. The store’s incredible transparency blends the outdoor public space with the indoor retail space, encouraging passersby to flow into and through the wooden tables and then back out to the surrounding plaza. View more View full description
Share Share