Zoom image | View original size
In the Regional Natural Park of Boucles de la Seine, a barn in ruins was reconverted into a place of residence. Abandoned at the edge of the river, it used to hold the fodder for the haulage horses. Its thin weatherboarding had been worn away over time – only the timber framework remained. A building lost in the wheat fields facing the river... In this very simple, rural context, the Project intends to be just as rustic, without sophistication or details. The new shelter was built onto the existing one. A shell of zinc covers the roof and walls to conserve a monolithic, agricultural architecture with few openings. The framework is the fundamental element of the new residence. From the outside, it remains partially visible, beneath the zinc envelope, thus conferring an incomplete aspect to the construction, as though eroded by the surrounding nature. The windows and doors are visually understated: the archetypal house is kept at bay to give rise to another kind of habitat, more in keeping with the surrounding wilderness. A lone crack that pierces the roof and walls thus gives the project the appearance of a contemporary ruin. View more View full description
Share Share