All
Projects
Products
Events
Competitions

Quest / MM18 Arquitetura

Quest / MM18 Arquitetura

© Pedro Vannucchi © Pedro Vannucchi © Pedro Vannucchi © Pedro Vannucchi + 29

Alphaville, Brazil
  • Architects Authors of this architecture project MM18 Arquitetura
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2016
  • Photographer Created with Sketch.
  • Coordination

    Fabiane Sakai
  • Luminotechnical

    MM18 Arquitetura
  • Construction Management

    Construtora Sentec
More Specs Less Specs
© Pedro Vannucchi
© Pedro Vannucchi

Text description provided by the architects. São Paulo, 2017 - A large 1,000-square-meter slab construction - something rare in the region of Alphaville, a neighbourhood of Barueri (SP) - was the client's request to the brazilian office of architecture MM18 Arquitetura, led by the architects Mila Strauss and Marcos Paulo Caldeira, for the corporate building project Nova Quest. When MM18 studied the ground, very irregular, the L shape with the first side parallel to the front of the lot was the one that resulted better use, but generating the sharp sharp angle that ended up giving the nickname to the building.

© Pedro Vannucchi
© Pedro Vannucchi

Another demand was that the construction needed to be fast, and with that need, the construction system adopted was the pre-cast concrete construction widely used in the region. The great challenge was to reconcile innovative ways with the conventional building techniques of the existing shed buildings in the region, adding aesthetic value to the Nova Quest.

© Pedro Vannucchi
© Pedro Vannucchi

Overcome the challenges of finding the company that would accept to produce the pieces of irregular shapes, the assembly worked like a puzzle. The one-piece pillar structure on all floors has been installed. Then the beams came, and then the flagstones. The building has three floors, plus the ground floor and basement, has a total area of 6 thousand m².

Built for an investor himself to receive his own company, the other floors were available for rental. On the ground floor were restaurants, shops and other shops. Built in the mold of a shed, Nova Quest was a low-cost building.

© Pedro Vannucchi
© Pedro Vannucchi

In addition to glass - to take advantage of natural light -, the predominant materials were the metallic tiles and the elements cast in concrete. The lighting design is of the MM18, which adopted yellow electrodes to highlight the lighting of the building.

© Pedro Vannucchi
© Pedro Vannucchi

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Alphaville, Santana de Parnaíba - SP, Brazil

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Quest / MM18 Arquitetura" 18 Apr 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/868953/nova-quest-mm18-arquitetura/> ISSN 0719-8884
© Pedro Vannucchi

“尖尖角” 办公楼 Quest / MM18 Arquitetura

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.