Zoom image | View original size
The project deals with the opportunity to design an Energy Efficient Experimental House in Baoxi for LIB (Longquan International Bamboo Commune), in the context of the new policies for sustainable growth of China. Our proposal explores the potentiality of minimize carbon emissions, protection and natural ecological development through the use of the natural elements available in the area, such as sun, water, plants, wind and natural materials to achieve a high standard innovative house for the Chinese context. The topics that we considered for the design of the House are the following: Bamboo, is a very special natural element present in Baoxi area which we use as structural element for the house as well as for the interiors; Ground water cooling, underground water is an interesting natural resource available on site. Use underground water in a very simple manner to create a cooling system and also use for toilets wherenon-drinking water is acceptable; View more View full description
Share Share