Zoom image | View original size
Multiple rooms, both interior and exterior, have been added to a non-descript, one-story 1960's ranch style home transforming it into a receiver of Miami's tropical climate. While the effect is striking, minimal alterations were made to the existing structure. The house is entered through a 20'x30'x30' volume where a reflecting pool and oculus align to activate the space with reflection and luminance. A large room organizes the house into private and public realms.  Tremendous spaces with oversized windows overlook the pool and canal. A 60'x20'x20' volume, at the rear of the home provides enclosure for outdoor living and a large circular column contains an outdoor shower open to the sky. The second floor contains a secluded courtyard garden, off the master bedroom. The project provides a flexible infrastructure for the participation and enjoyment of the pleasures of life. View more View full description
Share Share